nieuws

VvdW – Een meubel is ook een huis

Architectuur

Tot 23 oktober kun je de tentoonstelling ‘Een meubel is ook een huis’ bekijken in het Design Museum Gent. Naast werk van M.J. Van Hee, C. Kieckens en M. Dubois wordt ook het werk van Robbrecht & Daem Architecten uitgelicht.

VvdW – Een meubel is ook een huis

De tentoonstelling onderzoekt de visie van Van Hee, Kieckens, Robbrecht & Daem en Dubois over interieur en meubelontwerpen.  Daarnaast kiest elk van hen een stuk uit de rijke collectie van Design museum Gent. Verwantschap, inspiratie of verwondering zijn hiervoor de leidraad.

De loopbaan van Robbrecht en Daem architecten is gekenmerkt door een intense samenwerking voor en met kunstenaars. Ze ontwierpen niet alleen werkplaatsen en tentoonstellingsruimten voor hen, maar ook meubelen. Zo is er de reeks banken voor het mijmeren van de schilderijen van Raoul De Keyser. Er zijn ook de bank Ta Tisch en de taboeret Joburg Stool, onlangs in productie genomen. Het is de voorlopige eindfase van een ontwerp voor tentoonstellingstafel en -stoeltje, voor diverse tentoonstellingen ontworpen. De robuustheid en uitgezochte kleurenwaaier, karakteristieken van hun architectuur, doen denken aan een kast uit de Woning Geerardijn van Huib Hoste, een collectiestuk van het museum.

In de Video van de Week licht het duo hun werkwijze verder toe.
 

 

 

Reageer op dit artikel