nieuws

Tv-serie over twintig jaar Erasmusbrug

Architectuur

Acht weken lang gaat RTV Rijnmond een talkshow uitzenden vanuit het ‘hoedje’ van de Erasmusbrug. De brug van Ben van Berkel gaat daarmee dienst doen als studio voor de hoogste talkshow ter wereld. Vanaf 136 meter hoogte gaan bekende Rotterdammers, waaronder Winy Maas, met elkaar in gesprek over de ontwikkeling van de stad.

Tv-serie over twintig jaar Erasmusbrug

 

De talkshow ‘Hoog’ van RTV Rijnmond heeft een studio die nog geen vier vierkante meter groot is. In deze intieme ruimte is alleen plek voor de twee gasten en 25 mini-camera’s. Zonder presentator gaan de gasten daarom met elkaar in gesprek over hun Rotterdam.

De deelnemers aan het programma hebben duidelijk geen last van hoogtevrees. Via steile trappen en een éénpersoonslift komen zij uiteindelijk uit bij de nok van de brug. Vanaf hier hebben zij een uniek uitzicht over de Rotterdam, waarmee de dynamiek van de stad naar voren komt. Dit geeft genoeg aanleiding voor interessante gesprekken.

Naast de ontmoetingen tussen de Rotterdammers geeft de tv-serie een mooi beeld over de geschiedenis van de Erasmusbrug. Zo vertellen Riek Bakker en Ben van Berkel over de aanleiding tot de bouw van de brug en welke impact dit heeft gehad op de stad. Ook oud-burgemeester Bram Peper komt daarbij aan het woord.


Foto: Rotterdam Image Bank

De volgende koppels gaan met elkaar in gesprek in ‘Hoog’:
Wim Kerkhof (muzikant, The Amazing Stroopwafels) en Henk Oosterling (filosoof)
Paul van de Laar (historicus / directeur Museum Rotterdam) en Joost Eerdmans (wethouder, gemeente Rotterdam)
Vincent Cardinaal (journalist) en Dennis Ebeli (ondernemer)
Martin van Waardenberg (acteur) en Fidan Ekiz (journaliste / documentairemaakster)
Winy Maas (architect) en Antoinnette Scheulderman (schrijfster / journaliste)
Ed Wubbe (choreograaf / directeur Scapino Ballet) en Marga Weimans (modeontwerpster)
Jacqueline Blom (actrice) en Ernest van der Kwast (schrijver)
Patrick Laureij (stand-upcomedian / acteur) en Michiel Kramer (voetballer, Feyenoord)

De achtdelige tv-serie ‘Hoog’ begint op zaterdag 3 september, een dag voor de twintigste verjaardag van de Erasmusbrug, en is te zien bij RTV Rijnmond.

Reageer op dit artikel