nieuws

Render Ster van de Week – The Smile

Architectuur

Laten we eerlijk zijn: elke architect houdt van mooie renderings. Los van alles wat kan en mag, tonen renderings ons hoe de wereld er idealiter uitziet. Meestal bevolkt met jonge blije mensen en designmeubels, bijna altijd badend in het zonlicht. Wat je er ook van vindt, renderen is een kunst. Elke vrijdag tonen we je de mooiste rendering van de week.

Render Ster van de Week – The Smile

Alison Brooks Architects heeft een ontwerp gemaakt voor een houten paviljoen dat is te zien tijdens het Londen Design Festival in september. Het paviljoen is een samenwerking met American Hardwood Export Council (AHEC) , Arup en Merk en is bedoeld om de mogelijkheden van gelamineerd hout te laten zien.

 Render Ster van de Week - The Smile door ABA

Het paviljoen is 34 meter breed en bestaat volledig uit gelamineerd (CLT) hout. In het midden maakt de balans op een klein punt contact met de grond. Een niet te diep ingegraven contragewicht maakt The Smile stabiel. Het contragewicht kon niet te diep worden ingegraven vanwege de archeologische resten van de 19e-eeuwse Pimlico Gevangenis.

 Render Ster van de Week - The Smile door ABA 

Binnen bevinden de bezoekers zich in een gekromde ruimte, een ‘gewichtloze trechter van de ruimte’ met twee hellingen die naar een uitgang leiden waarmee uitzicht wordt geboden op de lucht en op de omgeving. In de houten wanden zijn perforaties aangebracht op die plekken waar de minste druk op de structuur is. Zij zorgen voor het binnenvallende licht tijdens de dag. In de donkere uren, wanneer het interieur is verlicht, verandert het paviljoen in een gigantische lantaarn, zegt Brooks.

 Render Ster van de Week - The Smile door ABA 

 Render Ster van de Week - The Smile door ABA 

 Render Ster van de Week - The Smile door ABA 

Reageer op dit artikel