nieuws

Nieuwe brandweerkazerne op Heuvelrug

Architectuur

Tussen Maarn en Maarsbergen, twee dorpen op de Utrechtse Heuvelrug, verrijst volgend jaar een nieuwe brandweerkazerne naar een ontwerp van Michel Richter van Mies Architectuur uit het Gelderse Ede.

Nieuwe brandweerkazerne op Heuvelrug

De komst van de nieuwe brandweerkazerne is noodzakelijk omdat de twee kazernes in Maarn en Maarsbergen sterk verouderd zijn en niet voldoen aan de eisen van de Arbowet.
Daarnaast wordt er momenteel in strijd met de regels bij een brand in het gebied niet met twee niet volledig bemande voertuigen vanuit Maarn en Maarsbergen gereden. Dit vanwege de geringe beschikbaarheid van vrijwilligers.

Moskee Ede door Mies Architectuur De toekomstige moskee in Ede

Architect Michel Richter, eveneens de ontwerper van de nieuwe moskee in Ede, heeft volgens eigen zeggen gekozen voor een ‘stoer ontwerp’, op basis van de bestaande groenstructuren in combinatie met het slagenlandschap.

De gevel zal bestaan uit glas en zwartgeblakerd cipressenhout. Ook wordt er een stalen pergola gerealiseerd. Deze pergola zit deels aan de kazerne vast. In de kazerne is plek voor vier brandweerauto’s. Verder is het de bedoeling dat er zonnepanelen op het dak komen.

Het is de bedoeling dat de nieuwe kazerne eind 2017 in gebruik kan worden genomen. De oude kazernes krijgen nieuwe functies: wonen en werken.

Reageer op dit artikel