nieuws

Levs ontwerpt sociale huurwoningen Amsterdam Noord

Architectuur

LEVS architecten is door Rochdale gevraagd het ontwerp te leveren voor negentig sociale huurwoningen in het Breehorngebied in Amsterdam Noord.

Levs ontwerpt sociale huurwoningen Amsterdam Noord

De woningen hebben een oppervlakte van ca. 53m2. Naast een (open) keuken, gang, toilet, en badkamer is er 1 slaapkamer en een kamer aanwezig die kan worden gebruikt als extra kamer. De woningen zijn hierdoor geschikt voor één- en tweepersoonshuishoudens.

Daarnaast beschikt elke woning over een privé buitenruimte uitkijkend over de IJdoornlaan. De woningen in de plint in het ontwerp van LEVS zijn ook te gebruiken door mindervalide bewoners. Door deze voorzieningen is het project geschikt voor verschillende doelgroepen, zoals ouderen, starters op de woningmarkt, alleenstaanden en stellen. Deze mix van doelgroepen komt de leefbaarheid ten goede, zo schrijft Rochdale in zijn persbericht.

Vernieuwing Waterlandpleinbuurt

Begin 2002 hebben Ymere, Stadgenoot (AWV), Rochdale en stadsdeel Amsterdam-Noord een intentieovereenkomst gesloten met afspraken over de vernieuwing van de Waterland-pleinbuurt. In 2009 is het stedenbouwkundig plan uitgewerkt en heeft ook het project Breehorn vorm gekregen. Door de economische crisis heeft de ontwikkeling van dit gebied een tijd stil gelegen. Na het realiseren van de 80 eengezinswoningen in 2015 start nu het tweede deel van de eerste fase. Met de bouw van de 90 appartementen wordt de eerste fase in de vernieuwing van Breehorn (twee hoven met eengezinswoningen en het appartementenblok) afgerond.

De 1e fase omvat twee hoven van elk 40 marktwoningen (fase 1A) en één appartementenblok van 90 sociale huurwoningen (fase 1B). De 2e fase omvat één hof van 40 woningen en een appartementenblok van tussen de 50 en 80 appartementen. Het ligt in de planning om medio 2017 te starten met de 2e fase van circa 100 woningen.

Reageer op dit artikel