nieuws

Kunstwerk Noorderzonfestival in opbouw

Architectuur

Mark Venema en Yerun Karabey gaan vanaf vandaag aan de slag met de opbouw van kun kunstobject waarmee zij de Noorderzonopdracht hebben gewonnen. Jaarlijks schrijft Platform Gras en het Centrum Beelden Kunst Groningen een opdracht uit rondom het Noorderzonfestifal. Het ontwerp van Mark en Yerun vormt een uitkijkpunt op het festivalterrein.

Kunstwerk Noorderzonfestival in opbouw

Het houten skelet verbeeldt volgens de makers de overgang van fossiele brandstof naar duurzame energie die steden de komende decennia moeten doormaken. In de constructie is die verbeelding te herkennen in slimme verbindingen, die tussen mensen, stromen en systemen gelegd moeten worden.

 Noorderzonpaviljoen 2016

Het paviljoen wordt na het festival weer gedemonteerd. Dan worden er krukjes, bankjes en tafels van gemaakt worden. Na afloop zijn die te koop. Het maakproces is te volgen op de Facebookpagina van het architectenduo van de Academie van Bouwkunst Groningen.

Reageer op dit artikel