nieuws

Enschede krijgt ‘rauwe’ foodhal

Architectuur

Volgend najaar (2017) hebben de Enschedeërs hun eigen foodhal zo meldt het AD. Initiatiefnemers zijn Erik Wooldrik en Jarnbo Bruggeman. Zij zijn met de eigenaar Domijn een overeenkomst aangegaan om in de Performance Factory, de voormalige Polaroidfabriek, aan de slag kunnen.

Enschede krijgt ‘rauwe’ foodhal

De Enschedese foodhal is volgens de initiatiefnemers niet te vergelijken met de Markthal in Rotterdam. “Die is te commercieel, wij beginnen met een wat rauwe foodhal die meer lijkt op de Fenix Food Factory in Rotterdam en op Fooddock in Deventer. Wat wij bieden is kwaliteit met een warme uitstraling”, zo zegt Wooldrik tegen de krant.

Zuid Performance Factory

In hal Zuid krijgen zij op de begane grond de beschikking over 1000 vierkante meter voor eten en drinken. Gebouw Zuid wordt momenteel verbouwd door BCT Architecten. Zij willen de ‘sporen’ uit het verleden als zichtbare kwaliteit te behouden, bestaande constructies zoveel mogelijk in stand te houden en licht dat door de daken valt optimaal te benutten door het diep in het gebouw te brengen.

Plannen

De initiatiefnemers voor de Foodhal zijn volgens het dagblad niet de enigen met een plan voor een foodhal. Enschedese ondernemer Ger Rottink leverde in 2013 een kant-en-klaar-plan in voor een Markthal op de Klokkenplas, maar dat is niet meer geworden dan een bureaula in het stadhuis. Daarnaast diende makelaar Albert Post eerder deze maand een idee in voor een foodhal in een oud postkantoor in de stad. Toch lijken Wooldrik en Bruggeman de beste papieren te hebben, zo schrijft het AD.

Reageer op dit artikel