nieuws

Daktuin op De Boel aan Zuidas

Architectuur

Hans van Heeswijk Architecten heeft voor Vesteda een bestaand gebouw aan de Boelelaan op de Zuidas in Amsterdam getransformeerd tot woon- en werkgebouw. De Boel biedt 154 huurappartementen, waarvan tien penthouses in het middenhuursegment. Eind 2016 komt 3.000 m2 kantoorgebouw beschikbaar op de eerste etage. Op de begane grond zijn garageboxen.

Daktuin op De Boel aan Zuidas

Op het middendeel van het dak van De Boel is een gemeenschappelijke daktuin aangelegd met panoramisch uitzicht. De daktuin met grote terrassen biedt de bewoners extra ruimte voor recreatie en ontmoeten. Het ontwerp van buitentafels, -banken en ligbanken is eveneens van Hans van Heeswijk architecten.

 De Boel Hans van Heeswijk Architecten
De Boel is het eerste gerealiseerde project op de Zuidas dat vorm geeft aan de ambitie van de gemeente Amsterdam om de komende drie jaar 25.000 m2 polderdak te realiseren op de Zuidas.

 De Boel Hans van Heeswijk Architecten 

De afscheiding van 245 meter op het dak is gemaakt van Easy Glass Pro profiel. Een product van Q-railing Central Europe GmbH.

 

 

Reageer op dit artikel