nieuws

Bouw ondergronds park NY goedgekeurd

Architectuur

The Lowline, het eerste ondergrondse park ter wereld, wordt gebouwd in een verlaten tramlijn van New York. Vertegenwoordigers van New York City hebben de bouwplannen goedgekeurd. Het park zal worden verlicht door middel van een innovatief daglichtsysteem van glasvezelkabels en spiegels.

Bouw ondergronds park NY goedgekeurd

The Lowline, zowel letterlijk als figuurlijk de tegenpool van het verhoogde park The High Line, vestigt zich in een ondergrondse, leegstaande tramlijn in New Yorks Lower East Side. De ondergrondse hal wordt voorzien worden van daglichtsysteem dat gebruik maakt van glasvezelkabels en spiegels, zodat het park van één hectare in omvang kan bloeien.

 LowLine NY
Foto: Philip Lange

 Lowline werking verlichting

De organisatie achter The Lowline heeft nu twaalf maanden de tijd om het ontwerp definitief te maken en tien miljoen dollar bij elkaar te krijgen. Het gehele park gaat naar verwachting zo’n zestig miljoen dollar kosten om te bouwen.

 Lowline Lab

 Lowline NY

Dat een ondergronds park levensvatbaar is, is vorig jaar getest met The Lowline Lab . In deze technische expositiehal worden sinds de opening tests uitgevoerd voor lichtsystemen, wateropvang en temperatuurregulering.

Bron: Acquire Publishing/Lowline.org

Reageer op dit artikel