nieuws

Bottelfabriek S.Pellegrino aan vervanging toe

Architectuur

BIG, MVRDV, Snøhetta en aMichele De Lucchi zijn in de race om bij de bron van S.Pellegrino de nieuwe bottelfabriek te ontwerpen. De mineraalwaterfabrikant is op zoek naar een project dat niet alleen de flessen vult, verpakt en vervoert maar ook naar een artistieke visie waarin efficiency en duurzaamheid een grote rol spelen.

Bottelfabriek S.Pellegrino aan vervanging toe

Met de komst van de nieuwe fabriek hoopt S.Pellegrino het gebied, de plaats waar alles begon, terug te brengen naar de gloriejaren van de San Pellegrino Thermen, naar het hoogtepunt van de Belle Époque, toen de stad een exclusieve plek was voor de Europese aristocratie. 

Op 15 september worden de projecten van de vier bureaus aan de jury gepresenteerd. Eind september is de winnaar bekend.

Reageer op dit artikel