nieuws

Alternatief straatgebruik en parkeerplekken in Rotterdam

Architectuur

Wat wil jij doen met een plein of straat als deze wordt afgesloten voor auto’s. Je kan je deeën hierover kwijt in het weekend van 16 tot 18 september tijdens Happy Streets en PARK(ing) Day in Rotterdam.

Rotterdam, en dan met name de mensen achter Happy Streets, roepen Rotterdammers op te laten zien hoe de stad verandert als de publieke ruimte anders wordt gebruikt. Hoe de stad tot leven komt wanneer de straten worden teruggegeven aan de Rotterdammers.

Op vrijdag 16 september is de derde editie van PARK(ing)day: onder vergunningsvrije voorwaarden en zonder parkeergeld te hoeven betalen mogen bewoners en ondernemers op deze dag een tijdelijk pop-up stadspark te maken op een parkeerplaats.

Op zondag 18 september is de eerste editie van Open Streets: een initiatief om een aantal straten/pleinen open te stellen voor mensen, door ze tijdelijk te sluiten voor auto’s. Hierdoor ontstaat nieuwe publieke ruimte waar mensen van alle verschillende leeftijden, capaciteiten en achtergronden samen in beweging komen. Denk aan activiteiten als wandelen, hardlopen, fietsen, dansen en skaten.

Reageer op dit artikel