nieuws

Winnaars Tiny Housing wedstrijd Almere bekend

Architectuur

25 winnaars uit 245 inzendingen mogen in Almere hun ontwerp gaan realiseren. Tijdens het symposium Bouw Betaalbaar Anders zijn de winnende projecten bekendgemaakt. Voor de wedstrijd ‘Bevrijd Wonen, Jouw Tiny House in Almere’ konden permanente, tijdelijke en pioniersplannen worden ingezonden. Er zijn winnaars in elke categorie. Ze krijgen een optie op een bouwlocatie en kunnen vanaf dat moment starten met de realisering van hun Tiny House in een ‘lab’-sfeer.

Winnaars Tiny Housing wedstrijd Almere bekend

Er zijn innovatieve concepten te over onder de inzendingen. De belangrijkste voorwaarde was een BVO van maximaal 50 m2. Daarbij was de inzending van een maquette verplicht, wat tot een sterk gevarieerde en levendige representatie van de plannen heeft geleid. De wedstrijd heeft bewezen dat binnen de regels ontzettend veel mogelijk is. Naast de veel voorkomende variaties op archetypische huisjes met zadeldak zijn er ideeën voor kleine woontorens, tiny rijtjeshuizen en woningen met patio of binnentuin.

Levend expositieterrein

Onder de winnaars zijn tevens enkele opvallende inzendingen die kunnen bijdragen aan de discussie over wat een tiny house kan zijn. Hoewel de betaalbaarheid en realiseerbaarheid hiervan mogelijk extra aandacht vragen zijn deze bewust opgenomen in de selectie. De BouwEXPO, het levende expositieterrein, wordt zo de komende tijd toneel van zowel reeds beschikbare bouwmethoden als nieuwe technieken.

Selectie redactie

Alle winnaars en inzendingen zijn te vinden in het bijgevoegde document onderaan dit bericht. Hieronder een selectie van de redactie.

 

Permanent

  
Ana Rocha – slim fit

  
Happel Cornelisse Verhoeven Architecten Benjamin Jansen – Triplet

  
Nanne Verbruggen Ewoud Netten – Villa Volta

  
Jelmer Buurma Bas Spaanderman – Buitenstebinnen

  
M. Anbar, G. Leffering – Dometastic 50

Tijdelijk

  
Oep Schilling Rick Buchter – Wikkelen voor de Toekomst

  
Robbert van der Lee – Our House

Pioniers 

  
Jeroen ter Maat, Jan van IJzendoorn Matthijs Bosman – Uplifting Living

  
Mart Holle, Paul Lenferink – ARC

Reageer op dit artikel