nieuws

Van Aken en ONL gescheiden verder

Architectuur

Onder de naam Van Aken Concepts, Architecture & Engineering B.V. maakt voormalig VAA. een doorstart. Deze is mogelijk gemaakt door een samenwerking tussen Jan Neggers, voormalig directeur en aandeelhouder van Van Aken architecten, en de eigenaren van Architectenbureau KOW uit Den Haag, Hans Kuiper en Tom Weghorst.

Van Aken en ONL gescheiden verder

De dagelijkse leiding van de nieuwe organisatie ligt in handen van Jan Neggers. Verder maken Gert van den Hoven en Tom Weghorst deel uit van het management team.

ONL

De innovation studio VAA.ONL bv maakte geen onderdeel uit van het faillissement. Zij gaan verder onder de oorspronkelijke naam ONL bv. De aandelen zijn teruggekocht door de voormalig directeur en aandeelhouder Prof ir Kas Oosterhuis, die de dagelijkse leiding van ONL voort zal zetten.

Balna Boedapest Bálna, Boedapest. Foto ONL B.V.

Het kernteam van de innovation studio ONL wordt (als vanouds) gevormd door Prof ir Kas Oosterhuis, Ir Gijs Joosen en Ir Pieter Schreurs.

De komende maanden onderzoekt ONL nieuwe vormen van samenwerking met de [bouw]partners voor het opzetten van een innovatieplatform voor de gebouwde omgeving op basis van kosteneffectieve en kwaliteit verhogende procedures van design to production.

ONL staat internationaal bekend als de architect-engineer van de A2 Cockpit in Utrecht, het Bálna cultureel centrum in Boedapest en de Liwa toren in Abu Dhabi. 

Reageer op dit artikel