nieuws

Pop-Up Expo paviljoen Edinburgh van DoepelStrijkers geopend

Architectuur

Gerecyclede PVC-buizen vormen de basis voor het groene paviljoen RotterdamWatershed. Voor het Festival of Architecture 2016 in Edinburgh werd Rotterdam uitgenodigd een bijdrage te leveren. De stad staat bekend om innovatieve ontwikkelingen die inspelen klimaatverandering en tevens een sociaal maatschappelijk doel dienen. DoepelStrijkers representeert met het paviljoen juist die twee aspecten.

De prijsvraag voor het ontwerp leidde tot de selectie van architectenbureau DoepelStrijkers. De archetypische huisvorm wordt gevormd uit een structuur van 2400 schuin geplaatste PCV-buizen. Een deel van de buizen is gevuld met planten, een ander deel met kapjes met kleine gaatjes. Als het regent vangt het paviljoen water op en laat dit langzaam in het reservoir lopen.

 

In het strakke wateroppervlak is een weerspiegeling zichtbaar. Via stepping stones kun je door de structuur lopen. Ook het sociale aspect van het paviljoen heeft DoepelStrijkers in de productie meegenomen. Door tweedehands materiaal te gebruiken is geld bespaard. Hiermee zijn mensen met lage baankansen betaald om het paviljoen mede in elkaar te zetten.

 

Aan de RotterdamWatershed is tevens een gelijknamig digitaal platform gekoppeld waarop innovatieve Rotterdamse projecten worden getoond. Het Schotse Festival of Architecture duurt nog tot eind 2016. Het initiatief van de The Royal Incorporation of Architects in Scotland brengt de Schotse architectuur tot leven. 

 

Reageer op dit artikel