nieuws

Nominaties Arie Keppler Prijs 2016

Architectuur

Uit de 89 ingediende projecten voor de Arie Keppler Prijs 2016 zijn 12 projecten genomineerd voor de eindronde. De nominaties dingen mee naar vier hoofdprijzen die worden uitgereikt in de categorieën woningbouw, utiliteitsbouw, ruimteljke ordening en cultuurhistorie. De winnaars worden bekend gemaakt op 23 september tijdens het jubilieumevenement Overmooi in velsen.

 

De genomineerden zijn:

Cultuurhistorie

•    Busstation Schiphol Noord, Schiphol – Claessens Erdmann architects & designers
•    De Tandwielenfabriek, Amsterdam – Ronald Janssen Architecten
•    W Hotel, Amsterdam – office winhov

Landschap, stedenbouw en ruimtelijke ordening

•    Spieringbrug, Muiden – Quist Wintermans Architekten
•    Nieuwe Hondsbossche Duinen – West 8
•    Tramplein, Purmerend – NEXT architects

Utiliteitsbouw

•    Schouwburg De Kampanje, Den Helder – Van Dongen-Koschuch Architects and Planners
•    School 7, Den Helder – van Veen architecten en Mars interieurarchitecten
•    Sint Josephschool, Burgerbrug – GeO architecten

Woningbouw

•    Villa Schoorl – Paul de Ruiter Architects i.s.m. Chris Collaris en X + L interieurontwerpers
•    Le Cabin, Egmond aan den Hoef – Tijmen Ploeg Architecten
•    Tugelawegblokken, Amsterdam – M3H Architecten

Over de Arie Keppler Prijs

De Arie Keppler Prijs wordt dit jaar voor de achtste keer uitgereikt door de stichting MOOI Noord-Holland adviseurs omgevingskwaliteit (voorheen WZNH). De prijs wordt uitgereikt aan personen of organisaties die de aflopen twee jaar een bijzondere prestatie hebben geleverd op het gebied van architectuur, cultuurhistorie, stedenbouw of ruimtelijke ordening in de provincie Noord-Holland. De naamgever, ir. Arie Keppler, was directeur van de Amsterdamse Woningdienst, pleitbezorger voor hoogwaardige architectuur en stedenbouw en mede-oprichter van de stichting in 1916. Dit jaar wordt het 100-jarige bestaan van de stichting gevierd door het rondreizende evenement OVERMOOI.

Reageer op dit artikel