nieuws

Nieuw: Defesche Van den Putte, architectuur en stedenbouw

Architectuur

Peter Defesche (OD205 architectuur bv, Delft) en Jef van den Putte (jefvandenputte architectuur, Rotterdam) gaan gezamenlijk verder als één bureau: Defesche Van den Putte, architectuur en stedenbouw. Door het bundelen van de krachten zal het nieuwe bureau nog beter toegerust zijn voor de opgaven van deze tijd.

Nieuw: Defesche Van den Putte, architectuur en stedenbouw

Defesche Van den Putte (dvdp) is actief op het gebied van architectuur, stedenbouw en interieur en richt zich op een breed scala aan opgaven. De beeldende kracht van het ontwerp en het oplossend vermogen van de ontwerpers staan daarbij centraal.

DVDP - Universiteit Twente

Collegezalencomplex, Universiteit Twente

Het bureau Defesche Van den Putte heeft zijn intrek genomen in Loods 6 op het KNSM-eiland in Amsterdam. Daar wordt gewerkt aan stedenbouwkundige projecten, grootschalige woningbouwopgaven, de transformatie van universiteitsgebouwen voor de Universiteit Twente en de Erasmus Universiteit Rotterdam en de herontwikkeling van gebouwen voor de gezondheidszorg, zoals het AMC.

Het bureau OD205 realiseerde in het verleden projecten als de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag, de Universiteit Twente, de TU Eindhoven en de Medische Faculteit van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Naast de continue binding met universiteiten, ontwikkelde het bureau zich de laatste jaren verder op het gebied van grootschalige woningbouw en zorg. jefvandenputte architectuur werkte in de afgelopen periode aan een groot aantal vergelijkbare projecten.

Reageer op dit artikel