nieuws

Mandelabrug Zoetermeer krijgt opfrisbeurt

Architectuur

Zoetermeer wil de Mandelabrug en de omgeving verfraaien. de gemeente wil de naam van de ontwerper (nog) niet bekendmaken. Volgens wethouder Marc Rosier is het ontwerp van ‘een industrieel ontwerper van internationale faam’. Hij of zie kreeg in eerste instantie de opdracht om na te denken over innovatieve geluidsschermen langs de A12.

Mandelabrug Zoetermeer krijgt opfrisbeurt

In eerdere bijeenkomsten was al sprake van vernieuwende geluidsschermen met zonnepanelen en planten. Nu heeft de gemeente ook verkennende gesprekken gevoerd met Rijkswaterstaat en mag de ontwerper nadenken over de schermen, maar ook over de Mandelabrug en over de mogelijkheid om de op- en afritten naar de A12 op te luisteren met diverse kunstwerken. 

Voor de Mandelabrug zijn de laatste tijd verschillende ideeën bij de gemeente binnengekomen, ­zoals het plaatsen van een wegrestaurant op de brug en het omtoveren van de overgang over de A12 tot een groene pergola.

Beter toegankelijk

“Ik ben blij dat de Mandelabrug veel beter toegankelijk wordt”, aldus Rosier. “Dit is het begin van het zichtbaar vernieuwen van de brug en het hele A12-gebied. Beide moeten de komende tijd onherkenbaar veranderen.”

Ook de leegstaande gebouwen in de buurt van de Mandelabrug staan op de lijst om aangepakt te worden. Voor dit doel heeft zich een projectontwikkelaar gemeld. Met dit bedrijf heeft de gemeente de eerste gesprekken gevoerd om ideeën voor deze locatie door te nemen.

Zoetermeer trekt volgend jaar 240.000 euro uit voor het opknappen van het stationsgebied. Daarvan is 100.000 euro bestemd voor beeldende kunst.

Reageer op dit artikel