nieuws

LIAG ontwerpt IKC De Toverberg in Zoetermeer

Architectuur

LIAG heeft in opdracht van de gemeente Zoetermeer het ontwerp gemaakt voor het Integraal Kindcentrum De Toverberg. Het centrum gaat ruimte bieden aan primair onderwijs inclusief faciliteiten voor kinderopvang en buitenschoolse opvang.

LIAG ontwerpt IKC De Toverberg in Zoetermeer

De nieuwbouw is in nauwe samenwerking met de gebruikers door LIAG ontworpen vanuit een vernieuwde visie op het basisonderwijs (TOM onderwijs). Het IKC biedt onderdak aan basisschool ’t Schrijverke, Kinderopvang De Drie Ballonnen en het Meerpunt, centrum voor jeugd en gezin.

IKC De Toverberg zal de eerste school van Nederland worden zonder klaslokalen. Het gebouw bestaat op hoofdlijnen uit één grote open ruimte die weliswaar door de split-level en de meerdere niveaus wordt opgedeeld. Met (visueel open) scheidingswanden en interieur elementen worden er diverse (groeps)ruimten gecreëerd.

Reageer op dit artikel