nieuws

Jury ARC16 Detail Award stelt zich voor

Architectuur

Benieuwd waar de ARC Detail Award jury op gaat letten? Lees dan hier meer over de achtergrond juryleden. Onder voorzitterschap van architect Hans van Heeswijk oordelen Marijn Schenk, Anne van der Sluis en George Henkens over de inzendingen. Secretaris is Maartje Henket, voormalig vakredacteur van de Architect. Dit jaar richt de ARC Detail Award zich op gerealiseerde innovatieve details die een project als geheel versterken.

Jury ARC16 Detail Award stelt zich voor

Hans van Heeswijk (Hans van Heeswijk architecten)

 

Hans van Heeswijk (1952) studeerde Bouwkunde aan de TU Delft en won met zijn afstudeerontwerp de Archiprix van 1980. Hij begon als architect bij Aldo van Eyck en startte in 1985 zijn eigen bureau Hans van Heeswijk architecten. Daarnaast was hij onder andere lid van de welstandscommissie in Amsterdam en het bestuur van de BNA. 

Marijn Schenk (NEXT architects)

 

Marijn Schenk studeerde Bouwkunde aan de TU Delft. Samen met Bart Reuser, Michel Schreinemachers en John van de Water richtte hij zijn eigen bureay, NEXT architects, op. Het bureau richt zich met alle lagen van het ruimtelijk en architectonisch ontwerpen bezighoudt en de grenzen van haar eigen discipline graag opzoekt en overlappen met andere disciplines opzoekt.

George Henkens (Aronsohn raadgevende ingenieurs)

 

George Henkens (Groningen,1954), is directeur bij Aronsohn raadgevende ingenieurs. Na zijn studie Civiele Techniek aan de Technische Hogeschool te Delft werkte hij bij de Rijksgebouwendienst en verschillende particuliere ingenieursbureaus. Henkens was verantwoordelijk voor onder meer het ontwerp van de constructie van Beeld Geluid en het Erasmus Medisch Centrum.  

Anne van der Sluis (Van Rossum raadgevende ingenieurs) 

 

Anne van de Sluis studeerde Civiele Techniek aan de TU Delft. Hij werkt sinds 1994 als principal director consulting engineer bij Van Rossum Raadgevende Ingenieurs. Daarnaast is hij voorzitter van TGB staal en algemeen bestuurslid bij Bouwen met Staal.

Maartje Henket (communicatiemedewerker ABT)

 

Maartje Henket (1971) is sinds 2008 vakredacteur Techniek bij de Architect. Zij kiest voor de Architect maandelijks de interessantste projecten en ontwikkelingen vanuit technisch perspectief. Tegelijk schrijft ze op dagelijkse basis techniekartikelen voor Cobouw, het dagblad voor de bouw. Zij volgt hier de ontwikkelingen omtrent diverse bouwmaterialen, waaronder hout, glas, kunststof, biobased en keramische materialen. Tegenwoordig werkt zij als communicatiemedewerker voor ABT.

Inzenden

Iedereen kan meedingen naar de ARC Detail Award. De deadline voor het inzenden van projecten is vrijdag 26 augustus. Kijk voor meer informatie en inzendvoorwaarden op 

www.arc-awards.nl

De ARC16 Detail Award is een initiatief van de Architect en KUBUS 

Reageer op dit artikel