nieuws

FC Groningen krijgt Topsportzorgcentrum

Architectuur

Sportpark Corpus den Hoorn, bekend als het trainingscomplex van FC Groningen, krijgt een Topsportzorgcentrum. De gemeente Groningen heeft begin juli groen licht gegeven. PvB architecten is verantwoordelijk voor het ontwerp. Het pand, dat een groene gevel krijgt, moet een nieuw landmark van Groningen worden.

FC Groningen krijgt Topsportzorgcentrum

In het Topsportzorgcentrum komen topsport, zorg en kennis bij elkaar. Het vier verdiepingen tellende gebouw wordt eigendom van de Euroborg,  een onderdeel van de gemeente Groningen. FC Groningen wordt de hoofdhuurder van het Topsportzorgcentrum.

Verdiepingen

Op de begane grond komt het voetbalgedeelte. Zowel het eerste elftal als alle zes opleidingsteams krijgen de beschikking over een eigen kleedkamer. Op de eerste verdieping komen horeca, kantoren en het spelershome van de voetballers. Op de tweede verdieping komt de zogenaamde ‘zorgcarrousel’, een plek met aan sport gerelateerde zorg, zoals fysiotherapeuten, psychologen en voedingsdeskundigen. De zorgcarrousel is niet louter bedoeld voor topvoetballers, ook andere sportclubs kunnen er gebruik van maken.

Werkgeversorganisatie VNO-NCW gaat de vierde verdieping huren. Onderdeel van het Topsportzorgcentrum wordt het Sports Science Institute Groningen, waarin de RuG, de Hanzehogeschool, het UMCG en de gemeente Groningen gaan samenwerken op het gebied van onderzoek.

De start van de bouw is in mei 2017, de oplevering staat een jaar later gepland.

Reageer op dit artikel