nieuws

De Gouden Slinger door Wurck

Architectuur

De ‘Gouden Slinger’ (K.G.Zocherbrug) in Tiel is sinds twee weken in gebruik. Het winnende ontwerp is door Wurck in samenwerking met Haasnootbruggen gemaakt.

De Gouden Slinger door Wurck

Komende vanaf het station vormt de brug over de oude vestinggracht een entree voor de historische binnenstad.  Hij versterkt de looproute tussen de ‘boodschappenpoort’ en het kernwinkelgebied. Door de vloeiende vormgeving vormt de brug een sierlijk element dat goed aansluit op de groene wereld van de gracht. De vormgeving wordt ’s avonds door middel van bijzondere verlichting benadrukt: een gouden lichtgordijn dat zweeft boven de gracht.

Gouden Slinger Tiel 

Gouden Slinger in Tiel 

Gouden Slinger in Tiel 

Gouden Slinger in Tiel 

Reageer op dit artikel