nieuws

Bouwstart WTC Utrecht

Architectuur

Deze week is de bouw van het World Trade Center (WTC) Utrecht officieel van start gegaan. Door de grootschalige aanpak van het stationsgebied in Utrecht onstond ruimte voor een WTC aan het vernieuwde Jaarbeursplein, direct naast Utrecht Centraal Station. MVSA Architects is verantwoordelijk voor het ontwerp en werkt momenteel samen met de opdrachtgever CBRE Global Investors en bouwer BAM Bouw en Techniek aan de realisatie van het nieuwe kantoor.

Bouwstart WTC Utrecht

Met 19 verdiepingen aan kantoorwerkplekken en publieke voorzieningen wordt WTC Utrecht een centrale ontmoetingsplek voor bedrijven, instellingen, ondernemers en publiek. Het ontwerp sluit aan op het Jaarbeursplein. De dynamiek van de reizigersstromen op het Jaarbeursplein zijn door MVSA Architects in het ontwerp als uitgangspunt genomen.

WTC Utrecht door MVSA

Op de onderste vier verdiepingen is ontstaat ruimte voor een entreehal, congrescentrum, een restaurant en grand café, winkels en een fietsenstalling. De activiteiten die hier later plaats zullen gaan vinden geven de openbare ruimte rondom het WTC een boost.

WTC Utrecht door MVSA
Wouter Thijssen, projectarchitect van WTC Utrecht bij MVSA Architects: “Met de karakteristiek afgeronde hoeken en grote glazen gevels, geven we het WTC de elegante en open uitstraling die bij het publieke karakter van de locatie past.”

Roberto Meyer, architect en executive director van MVSA Architects: “Het Jaarbeursplein is met haar vele reizigersstromen te vergelijken met een pijler in een rivier waar het water langs alle zijden stroomt. Er zal rondom het WTC continue beweging plaats vinden. Deze dynamiek hebben wij als uitgangspunt genomen voor de architectuur.”

Projectinformatie

Klant: CBRE Global Investors
Architect: MVSA Architects, Amsterdam
Ontwikkelaar: CBRE Global Investors
Aannemer: BAM Bouw en Techniek
Bouwkundig ingenieur: ABT
Installaties: Huijgen
Programma: 29.000 m2
Oplevering: 2018

Reageer op dit artikel