nieuws

Artistieke elektriciteitshuisjes zijn blikvanger in Rotterdam

Architectuur

Kunstenaars zijn in Rotterdam Prins Alexander bezig met de transformatie van tien elektriciteitshuisjes. Met fleurige schilderingen geven zij de saaie, grijze huisjes een compleet nieuwe uitstraling. Dit draagt bij aan een dynamisch en leefbaar straatbeeld in het stadsdeel.

Artistieke elektriciteitshuisjes zijn blikvanger in Rotterdam

 

Een maand geleden zijn twee kunstenaars samen met drie studenten van de Willem de Kooning Academie begonnen met het project, dat nu nog als proef loopt. In samenwerking met de bewoners uit de buurt bedachten zij de verschillende ontwerpen voor de huisjes. Naar aanleiding daarvan zijn de kunstenaars aan de slag gegaan met het beschilderen van de tien elektriciteitshuisjes in Rotterdam Prins Alexander.

  

De Rotterdamse wethouder Joost Eerdmans, verantwoordelijk voor de buitenruimten in de stad, is enthousiast over het project. Volgens hem sluit de transformatie aan bij de Rotterdamse benadering, die bewoners meer moet betrekken bij de ontwikkeling van de openbare ruimte. De wethouder hoopt de proef in de toekomst uit te breiden naar andere delen van Rotterdam.

  

De beschilderde elektriciteitshuisjes bevinden zich op de volgende locaties in Prins Alexander:
Zevenkampsering bij Kurt Weillstraat
Zevenkampsering bij huisnummer 1097
Ring Ommoord bij Kruipbrem
Ring Ommoord bij Witte Brem
Hoek Almeria Erf en Evenaar  
Hoek Evenaar en Tromsodreef
Hoofdweg bij Capelseweg
Nabij metro-overgang ’s Gravenweg / G. de Vosweg
Ben Goerionstraat
Giraffestraat, schuin tegenover café de Amstelbron

  

  

  

  

  

Reageer op dit artikel