nieuws

Woningbouwplan voor voormalig Nuon-terrein Zaandam

Architectuur

Verwelius Zaanoevers heeft een plan ingediend bij de gemeente Zaanstad om 125 woningen te bouwen op het voormalige Nuon-terrein aan de Westzijde in Zaandam.

Woningbouwplan voor voormalig Nuon-terrein Zaandam

B&W van de gemeente Zaanstad noemen het plan ‘veelbelovend’. ‘De invulling van een lang braakliggend terrein is een positieve ontwikkeling en het plan draagt bij aan het streven om aan de woningvoorraad van Zaanstad een uniek woonmilieu toe te voegen’, stelt het college.

Het voormalige Nuon-terrein aan de Westzijde is een locatie met veel potentie maar wacht al geruime tijd op een nieuwe bestemming. Het ligt direct aan de Zaan, dichtbij het stadshart, en is door de ligging naast de Prins Bernhardbrug bepalend voor het aangezicht van de stad. Op het terrein was tot 1952 de lokale gasfabriek gevestigd. Dat heeft verontreiniging veroorzaakt, die begin deze eeuw is gesaneerd. Daardoor is nu weer woningbouw mogelijk, met als voorwaarde dat in het noordelijk deel alleen appartementen worden gebouwd.

Het plan is onderdeel van het gemeentelijke programma ZaanIJ. Dat is erop gericht leegstaande panden en braakliggende terreinen langs de Zaan nieuw leven in te blazen. Dat moet de leefbaarheid van het gebied en de aantrekkelijkheid van heel Zaanstad vergroten.

Bron: Vastgoedmarkt.nl

 

Reageer op dit artikel