nieuws

Video van de week: Tate modern

Architectuur

Herzog de Meuron won in 2005 de competitie voor de uitbreiding van Tate Modern. Tien jaar later is de skyline van London verrijkt met een sculpturale toren. Op afstand gezien sluit de uitbreiding qua materialisering aan op de robuustheid van de voormalige energiecentrale. Dichterbij en van binnenuit wordt de open baksteen structuur zichtbaar en blijkt deze ook een zachte kant te hebben.

Video van de week: Tate modern

De mooie foto’s van de oplevering heb je vast al vaak voorbij zien komen. In de video van de week neemt Jacques Herzog (Herzog de Meuron) je mee door het gebouw en vertelt over de achtergrond van het ontwerp. Ook komt de directeur van Tate Modern aan het woord. De uitbreiding was volgens hem noodzakelijk vanwege onverwacht veel bezoekers en de groeiende interesse van het museum in kunst van over de hele wereld. Er is met de uitbreiding een grote verscheidenheid aan tentoonstellingsruimtes bijgekomen.

Reageer op dit artikel