nieuws

Tinker imagineers realiseert experience nest voor Nestlé in Zwitserland

Architectuur

Het Utrechtse experience design bureau Tinker heeft ter gelegenheid van het 150-jarige jubileum van het Zwitserse Nestlé een experience nest ontworpen en gebouwd. Dit deed Tinker in samenwerking met ruim 100 Nederlandse ontwerpers, ingenieurs en bouwers. In het paviljoen, gelegen aan het meer van Genève, krijgen bezoekers een kijkje achter de schermen van ’s werelds grootste voedingsmiddelenconcern.

Tinker imagineers realiseert experience nest voor Nestlé in Zwitserland

 

Het 150-jarige jubileum was voor Nestlé aanleiding om vanaf 15 juni aanstaande haar deuren te openen voor het grote publiek. Daarvoor ontwierp Tinker imagineers het experience nest. Dit open huis van 6626 vierkante meter is gelegen aan het meer van Genève, precies op de plek waar Henri Nestlé in 1866 zijn eerste fabriek neerzette.

 
Het exterieur van de glazen kapconstructie. Foto: Michel Bovay  Industrieel erfgoed

Voor dit miljoenenproject restaureerde het Zwitserse Concept Consult Architecture de oude fabriek, die ze vervolgens overkapte met een grote glazen dak. Hiermee wil Tinker het productieproces van Nestlé transparanter maken voor het publiek en een persoonlijke dialoog aangaan. Op deze manier ontstaat niet een eenzijdig marketingplaatje, maar komt ook de maatschappelijke kritiek aan bod.

Het nest leidt de bezoekers langs het verleden, heden en de toekomst van Nestlé. Aan de hand van vijf thema’s, te wetencare, enjoy, improve en share, krijgen zij de diverse kanten van het bedrijf te zien. Op deze manier kan iedereen op een eigen ontdekkingstocht door het nest om te ontdekken hoe de wetenschappers bij het bedrijf tot hun innovatieve producten komen. 


Foto: Mike Bink


Foto: Mike Bink


Foto: Mike Bink


Foto: Mike Bink


Foto: Mike Bink

Reageer op dit artikel