nieuws

Thema juninummer de Architect: Circulair Bouwen

Architectuur

Na ‘People Planet Profit’, ‘Cradle to Cradle’ en ‘nul op de meter’ is het nieuwe mantra voor de
duurzame bouwsector ‘circulair bouwen’. In het juninummer van de Architect leren we dat ontwerpers moeten werken met duurzame materialen en tegelijkertijd oog hebben voor de erfenis van recyclebare producten voor toekomstige generaties.

Thema juninummer de Architect: Circulair Bouwen

De technische en biologische cirkels worden zo gesloten. In een interview vertelt architect Daan Bruggink, sinds kort voorzitter van de adviesgroep nieuwbouw en renovatie van breeam nl, over zijn streven om vanaf het begin van een opgave met alle betrokken partijen aan tafel te gaan. Samenwerking en horizontaliteit zijn volgens hem kernbegrippen in de circulaire economie.

Als een van de voorbeeldprojecten dient het Stadskantoor in Venlo, een ontwerp van  Kraaijvanger architects. In een artikel vertelt Hans Goverde aan Harm Tilman de werkwijze om van het gebouw een inspirerende, comfortabele en gezonde werkomgeving te maken die het ziekteverzuim van de ambtenaren omlaag kan brengen.

Op 21 juni brengt de redactie van de Architect een bezoek aan het nieuwe Stadskantoor. Je bent daarbij van harte welkom. Klik hier om je aan te melden.

Reageer op dit artikel