nieuws

Render Ster van de Week – Sprookjesmuseum door Kengo Kuma

Architectuur

Laten we eerlijk zijn: elke architect houdt van mooie renderings. Los van alles wat kan en mag, tonen renderings ons hoe de wereld er idealiter uitziet. Meestal bevolkt met jonge blije mensen en designmeubels, bijna altijd badend in het zonlicht. Wat je er ook van vindt, renderen is een kunst. Elke vrijdag tonen we je de mooiste rendering van de week.

Render Ster van de Week – Sprookjesmuseum door Kengo Kuma

Kengo Kuma uit Japan heeft zijn plannen bekendgemaakt voor een nieuw museum dat is gewijd aan Hans Christian Andersen. Het museum komt in Odense en staat in het teken van de sprookjes van de schrijver. 

 Hans Christian Andersen Museum door Kengo Kuma Render Ster van de Week

 Hans Christian Andersen Museum door Kengo Kuma Render Ster van de Week

Het ontwerp bestaat uit cilindrische volumes met glas en houten gevels en groene daken. De volumes verzorgen ook onderdak voor Tinderbox, een kindercentrum dat is georganiseerd rond de beroemde Andersen’s fabels. Twee derde van 5600 m2 liggen onder de grond waardoor de ruimtes verlaten dienen te worden door een raam in een verzonken binnenplein.

 Hans Christian Andersen Museum door Kengo Kuma Render Ster van de Week

 Hans Christian Andersen Museum door Kengo Kuma Render Ster van de Week

Bovengronds tonen de renderings dat het museum is omgeven door levendige tuinen met grote bomen, lanen en een ronde vijver die is omgeven door een gebogen heg. Ook het gebouw is ‘ingepakt’ door een grote heg.

 Hans Christian Andersen Museum door Kengo Kuma Render Ster van de Week

Reageer op dit artikel