nieuws

Nederlandse film over vluchtelingenhuisvesting op Architectuur Biënnale Venetië 2016

Architectuur

Met de film Sense of Belonging, Dutch Architects on Refugees dragen Nederlandse architectenbureaus bij aan de Architectuur Biënnale Venetië 2016. De film speelt in op het thema van de Biënnale: Reporting from the Front. Met persoonlijke verhalen willen de architecten laten zien hoe zij bijdragen aan een oplossing voor dit urgente probleem.

In de film Sense of Belonging, Dutch Architects on Refugees vertellen zes verschillende Nederlandse architecten op manier zij bijdragen aan het huidige vluchtelingenvraagstuk. De film van twintig minuten toont de persoonlijke verhalen en visies van deze architecten. Dit schetst een kader en vormt een inspiratie voor andere architecten in een eigen inbreng in een oplossing voor dit probleem.

De film is een bijdrage van de BNA aan de Architectuur Biënnale Venetië 2016. Daarmee wil de branchevereniging aansluiten op het thema Reporting from the Front. De migratie is niet alleen een actueel thema, maar vormt een belangrijk onderdeel van de Europese geschiedenis. Het is van belang dat we beseffen dat we de vluchtelingen die op dit moment in Europa komen niet alleen een dak boven het hoofd geven, maar dat we hen ook een echt thuis geven.

Deelnemende architecten aan de film Sense of Belonging, Dutch Architects on Refugees zijn:

  • Reimar von Meding, KAW architecten
  • Maaike Westinga, TenBrasWestinga
  • Rik Bakker, Inbo
  • Marie-Jeanne Sas, opZoom architecten
  • Henk Stadens, de Zwarte Hond
  • Thomas van den Berg, KuiperCompagnons
  • Mahasti Tafahomi, sen researcher shelterexpert.org en eigenaar bureau Nilofar


De film Sense of Belonging, Dutch Architects on Refugees is tot en met 27 november te zien op de Architectuur Biënnale Venetië 2016 in Palazzo Mora.

Reageer op dit artikel