nieuws

Jury ARC16 Award Interieur stelt zich voor

Architectuur

Onder voorzitterschap van Odette Ex bestaat de jury van de ARC16 Award Interieur verder uit Eline Strijkers
van Doepel Strijkers, Vincent Panhuysen van Kaan architecten en Mieke de Bock van De Bock & Dekker. Secretaris van de prijs, die mede mogelijk wordt gemaakt door Plan@Office, is Willem Wopereis, vakredacteur de Architect.

Jury ARC16 Award Interieur stelt zich voor

Odette Ex

Odette Ex (1962) studeerde aan de Utrechtse hogeschool voor de kunsten en de Rijksacademie voor Beeldende Kunsten. In 1994 richtte ze haar eigen bureau Ex Interiors op, waarmee zij zich richt op het grensgebied tussen beeldende kunsten en architectuur. Ze vergelijkt een interieur graag met een goed schilderij. “Een beeld raakt je, vooral als schoonheid en afstemming met elkaar in harmonie zijn.”

Odette Ex, jurylid ARC16 Interieur Award
Odette Ex

Eline Strijker, jurylid ARC16 Interieur Award
Eline Strijkers

Eline Strijkers

Eline Strijkers (1969) studeerde Interieurarchitectuur aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Na haar studie werkte ze voor MVRDV, waarna ze haar eigen bureau, Strijkers Office, oprichtte. Sinds 2007 is ze mede oprichter van Doepel Strijkers en werkt ze in multidisciplinaire teams aan projecten van interieurarchitectuur en architectuur tot stedenbouwkundige strategieën. Daarnaast werkt ze als docent aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag.

Vincent Panhuysen, jurylid ARC16 Interieur Award
Vincent Panhuysen

Vincent Panhuysen

Vincent Panhuysen begon in 1997 bij Claus en Kaan Architecten, waar hij vanaf 2002 partner was. In 2014 richtte hij, samen met Kees Kaan and Dikkie Scipio, KAAN Architecten op.

Mieke de Bock, jurylid ARC16 Interieur Award
Mieke de Bock

Mieke de Bock

Mieke de Bock studeerde aan de Academie voor Industriële Vormgeving Eindhoven en Binnenhuisarchitectuur aan de Rietveld Academie in Amsterdam. Ze begon haar carrière als stylist bij HEMA raakte ze geïnteresseerd in verschillende stijlbehoeften. Dit was voor haar aanleiding om in 2007 acht stijltools voor stijlanalyse te ontwikkelen. Tegenwoordig is zij eigenaar van visual management consultancy De Bock Dekker.

Willem Wopereis, jurylid ARC16 Interieur Award
Willem Wopereis

Willem Wopereis

Willem Wopereis (1990) studeerde Bouwkunde aan de TU Delft, waar hij in 2016 afstudeerde op de re-integratie van de kleinschalige maakindustrie in de stad. Tijdens zijn studie liep hij stage bij de Architect, ZUS en Marlies Rohmer Architects Urbanists. Tegenwoordig werkt hij als vakredacteur voor de Architect.

Inzenden

De deadline voor het inzenden van projecten is vrijdag 26 augustus. Kijk voor meer informatie en over de wijze van inzenden op www.arc-awards.nl

Reageer op dit artikel