nieuws

Gamechanger BNA wint DNA Award 2016

Architectuur

Uit in totaal vier kandidaten is de BNA gekozen als meest vernieuwende vereniging. De prijs wordt voor het eerst uitgereikt in Nederland door De Nederlandse Associatie (DNA). Deelname was open voor alle verenigingen.

Gamechanger BNA wint DNA Award 2016

Fred Schoorl, BNA-directeur en winnaar: ‘We zijn trots dat anderen vinden dat wij, samen met leden, erin zijn geslaagd op een relevante manier te vernieuwen. Het is bijzonder te noemen dat de branche veerkracht heeft getoond in een hele moeilijke tijd. Wat we weten is dat verandering en vernieuwing de enige constante factor is en verbinden en samenwerken de sleutels voor de nieuwe vereniging.’

De jury droeg de volgende vier kandidaten voor:
– gamechanger BNA
– sectorvernieuwer Onderhoud.nl
– de deep democracy van Scouting en
– de omkering van het imago door de Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging

Volgens de jury laten deze vier vernieuwers scherp inzicht zien, lef om zaken echt anders aan te pakken, inventiviteit, soms innovatief en ze hebben er ook al duidelijk resultaat mee behaald. De jury heeft niet gekozen voor alleen nog een mooi plan. Verenigingen bestaan in vele soorten en maten, dus het blijft lastig om ze echt langs één lat te leggen, maar het verrassende is dan toch weer dat de jury unaniem is in haar voordracht.

De jury bestond uit: Ferry Koster, hoogleraar innovatieve samenwerking, Tim van der Rijken, VACO, daarvoor adviseur bij Berenschot, Hester Duursema, BLN-Koninklijke Schuttevaer, DNA bestuurslid onderzoek en educatie, Marten van de Wetering, ActiZ , DNA bestuurslid congres en events, Jeanne Hoogers, hoofdredacteur VM, Marcel Gasseling, Gasseling Search en Polderbanen.

Bron: BNA.nl

Reageer op dit artikel