nieuws

Florence Blossom door Studio Daniel Libeskind

Architectuur

Ter ere van Salvatore Ferragamo Parfums ontwierp Daniel Libeskind een speciaal eerbetoon in Florence, de installatie Florence Blossom.

Florence Blossom door Studio Daniel Libeskind

De tijdelijke installatie op het historische Piazza Santa Trinita, in het hart van de stad is 13 meter lang en bestaat uit een matrix van gekruisde vlakken en lijnen. De samenstelling doet denken aan de verhalen, geuren en geluiden van de stad. De installatie lijkt op een futuristisch lelie, het symbool van Florence.

FLorence Daniel Libeskind Installatie Flower Blossom

De verticale vlakken die de Piazza kruisen zijn voorzien van rode (de kleur van Ferragamo) panelen en reflecterende glazen panelen voor een multidimensionale ervaring. Binnen de installatie krijgen de bezoekers dankzij licht, schaduwen en kleuren een nieuw perspectief te zien van de complexiteit van de stad.

Reageer op dit artikel