nieuws

Design van de Week: Infinity Kitchen van MVRDV

Architectuur

Voor de Architectuur Biënnale Venetië 2016 ontwierp MVRDV een compleet transparante keuken. De installatie is onderdeel van het Kitchen Home Project, een onderzoek naar de toekomst van de leefomgeving. Met de Infinity Kitchen wil MVRDV het ontwerpen van keukens naar een hoger niveau tillen.

Design van de Week: Infinity Kitchen van MVRDV

Met de Infinty Kitchen streeft MVRDV naar een nieuwe stap in de ontwikkeling van keukens. Volgens het bureau zorgt het doorzichtige ontwerp voor een transparanter kookproces, wat de bereiding van het eten ten goede komen. Tegelijkertijd wil het bureau de afvalproductie zichtbaar maken en tegengaan. Op deze manier viert de Infinity Kitchen het eten en het koken.

 

 Met de Infinity Kitchen sluit MVRDV aan bij de recent geopende Crystal Houses van de Chanel Store in de P.C. Hooftstraat. Met deze nieuwe projecten streeft het bureau naar een transparante stad, die toegankelijk is voor de inwoners. Het zou een open wereld moeten creëren, waar oneindige zichtlijnen mogelijk zijn.

 

 De Infinity Kitchen is nog tot 30 september te zien als onderdeel van het Kitchen Home Project in Università IUAV di Venezia Ca’tron.

Reageer op dit artikel