nieuws

Belastingkantoor Den Haag getransformeerd tot studentenwoningen

Architectuur

Aan het Haagse Stationsplein (tegenover Station Den Haag Hollands Spoor) wordt het voormalige ‘kleine’ Belastingkantoor getransformeerd in een gebouw met 155 studio’s van 18 tot 32 m2 voor studenten. De transformatie is in opdracht van de Geste Groep en een ontwerp van KOW Architecten.

Belastingkantoor Den Haag getransformeerd tot studentenwoningen

In het studiocomplex komt ook 750 m2 commerciële ruimte in de plint. Onder het gebouw worden parkeerplaatsen gerealiseerd voor fietsen, scooters en auto’s.

Volgens Pieter Sitsen van architectenbureau KOW wordt het een stoer bakstenen gebouw met een klassiek-moderne uitstraling. Het heeft een duidelijk te onderscheiden plint, verdiepingen en daklijst. In de detaillering komt de ‘witwaarde’ van Den Haag terug: witte banden, gevelstenen en details zijn karakteristiek voor de neo-renaissancistische stijl die kenmerkend is voor ‘Haagse’ architectuur. Duurzame elementen in het ontwerp zijn de sterk verbeterde isolatie van vloer, gevel en dak en het terugwinnen van warmte uit de af te voeren ventilatielucht. Samen zorgen zij voor een substantiële verlaging van het energieverbruik. Maar het belangrijkste duurzame aspect is natuurlijk het hergebruik van het casco. Slopen is vaak niet nodig om iets prachtigs te realiseren.”

Geste Groep ontwikkelt en beheert kantoren, winkels en woningen, hoofdzakelijk in de Haagse regio. Voorbeelden van Geste-projecten zijn De Baljurk en de Haagsche Bluf.

 

 

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels