nieuws

Start nieuwbouw Rotterdam Business School

Architectuur

De Hogeschool Rotterdam is begonnen met de bouw van de Rotterdam Business School, De nieuwbouw van 12.000 m2 komt aan de Kralingse Zoom grenzend aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en het bedrijventerrein Brainpark. Paul de Ruiter Architects tekende voor het ontwerp.

Start nieuwbouw Rotterdam Business School

Het nieuwe multifunctionele onderwijsgebouw huisvest alle economische en bedrijfskundige opleidingen van Hogeschool Rotterdam. Verouderde bouwdelen van in totaal 4.700 m2 worden gesloopt en maken plaats voor 12.000 m2 bvo nieuwbouw.

Hogeschool Rotterdam Paul de Ruiter 

Het ontwerp van Paul de Ruiter maakt van vier bestaande gebouwdelen één campusgebouw door gebruik te maken van twee koppelstukken tussen de gebouwdelen in de vorm van transparante gebouwhoge portalen.

Het onderwijsgebouw krijgt flexibele leer-, werk- en interactiezones die gelijkmatig over het gebouw zijn verspreid. Internationale kennisuitwisseling tussen studenten en docenten kan daardoor plaatsvinden.

Paul de Ruiter Bouwstart Bussisness School Hogeschool Rotterdam 

Duurzaam

Het complex krijgt een Breeam Excellent duurzaamheidcertificaat, waarbij het doel is om een gezond binnenklimaat te creëren op een zeer energiezuinige wijze. Zo komt er driedubbel glas. Op alle zes verdiepingen bevinden zich horizontaal uitstekende banden om de bezonning iets te verminderen. Op het dak van de vijfde verdieping ligt een groen dak met beplanting voor vogels en vlinders.


Naar verwachting neemt de nieuwbouw zeventien maanden in beslag.

 

Reageer op dit artikel