nieuws

Realisatie woon- werkgebouw in Nieuw Delft

Architectuur

Architectenbureau Barcode, gemeente Delft, OBS en TBI-ONderneming Era Contour ontwikkelen een woon- werkgebouw in Veld 5 als onderdeel van de gebiedsontwikkeling Nieuw Delft in de Spoorzone.

Veld 5 ligt centraal op een markant punt in het toekomstige Van Leeuwenhoekkwartier vlakbij het nieuwe Centraal station Delft, de historische binnenstad en de TU Delft.

 

Het betreft drie woongebouwen gegroepeerd rond een plein met 130 vrijesectorhuur appartementen met commerciële voorzieningen zoals horeca, dienstverlening, werkplekken voor start-ups en een fietsenberging op de begane grond, en een ondergrondse parkeergarage. Gemeenschappelijke daktuinen en het openbare binnenplein zorgen voor sociale interactie. Architectenbureau Barcode is verantwoordelijk voor het ontwerp. Naar verwachting start de bouw van het project in het derde kwartaal van 2017. De oplevering is gepland in de zomer van 2019.

Reageer op dit artikel