nieuws

Prijsvraag ‘Hundertwasser aan Zee’

Architectuur

Het is kort dag, 17 mei, om je aan te melden voor de kunst- en ontwerpwedstrijd ‘Hundertwasser aan Zee’. De datum voor het indienen voor je plan is iets later, namelijk 28 mei. De uitschrijver, de gelijknamige stichting, is op zoek naar plannen voor de verfraaiing van het kustgebied van Scheveningen.

Prijsvraag ‘Hundertwasser aan Zee’

Voor de prijsvraag heeft de gemeente Den Haag heeft een aparte prijs beschikbaar gesteld: het in opdracht van de gemeente nader uitwerken van een door de gemeente aan te wijzen inzending om zo de daadwerkelijke uitvoering ervan dichterbij te brengen.

Minst mooie boulevard

De kust van Scheveningen is, ondanks de vernieuwde boulevard, in een enquête onlangs als een van de minst mooie van Nederland aangewezen. De komende jaren gaat de Scheveningse kustlijn – haven, Noord boulevard en promenade – op de schop. Daarom is het volgens de stichting nu een goed moment om ideeën te verzamelen die het kustgebied aantrekkelijker kunnen maken.

Aan de kunst- en ontwerpwedstrijd ‘100H20 aan Zee’ kunnen professionele beeldend kunstenaars, architecten, ontwerpers en fotografen deelnemen, maar ook amateurs met architectonische verbeeldingskracht.

Inleveren

De kunstwerken en schetsontwerpen moeten in de week van 24 tot 28 mei 2016 worden ingeleverd. Het is de bedoeling dat deelnemers op Hundertwasser geïnspireerde ontwerpen inzenden die leiden tot verbetering, verfraaiing of vergroening van het Scheveningse kustgebied. De ontwerpen moeten in de openbare (buiten)ruimte kunnen worden gerealiseerd. De stichting vraagt bijzondere aandacht voor de Zwolsestraat ter hoogte van de parkeergarage, de pier en omgeving, de doorgangen naar de boulevard in de omgeving van het Kurhaus, het kantoorgebouw aan de voet van de vuurtoren en het havengebied.

Hundertwasser aan Zee

‘Hundertwasser aan Zee’ is een culturele stichting die zich ten doel stelt het werk van de Oostenrijkse kunstenaar/architect Hundertwasser onder de aandacht van een breed publiek te brengen. Hundertwasser ontwierp niet alleen nieuwe gebouwen, maar legde zich ook toe op de verandering van bestaande bebouwing. De stichting wil zijn werk, dat wordt gekenmerkt door kleurrijke gebouwen, ronde vormen en een mens- en milieuvriendelijke bouwwijze, als inspiratiebron inzetten voor een nieuwe kijk op de Scheveningse kust.

Reageer op dit artikel