nieuws

New Yorkse allure in Amsterdam

Architectuur

ZZDP Architecten uit Amsterdam tekende voor het ontwerp van de nieuw te ontwikkelen woontoren in het Amstelkwartier, Amsterdam. Het gebouw krijgt 295 appartementen en is geinspireerd op het iconische Flatiron Building 1 in New York.

New Yorkse allure in Amsterdam

Het gebouw van achttien verdiepingen omvat 252 appartementen en 43 koopappartementen en penthouses. Woontoren State met een hoogte tussen de 65 en de 70 meter wordt gerealiseerd tussen de Duivendrechtsekade en de H.J.E Wenckebachweg. De koopappartementen liggen op de tiende tot en met de achttiende verdieping. De woonoppervlakte varieert van 70 tot 180 m2. De daarboven gelegen penthouses zijn substantieel groter en zijn verkrijgbaar van 200 tot 400 m2. De huur- en koopappartementen in dit project hebben een aparte entree om de exclusiviteit van de koopappartementen te benadrukken.

Amstelkwartier Hoogbouw Amsterdam door ZZDP Architecten 

De koopsommen liggen nog niet vast maar zullen in de buurt liggen van 400.000 euro tot zo´n 3 miljoen euro. Het grootste penthouse krijgt een privé-buitenzwembad. ‘Voor Nederland is dat absoluut een primeur. De rooftop pool wordt bovendien substantieel groter dan het zwembadje op het W-Hotel in het Amsterdamse centrum’, aldus de makelaar.

State wordt gerealiseerd in het nieuwe Amstelkwartier met zo’n 1.500 woningen, 5.500 m2 werken en winkelen met een hotel, een school en een stadspark gerealiseerd. Projectontwikkelaar Van der Vorm verwacht eind 2016 met de bouw te beginnen. De oplevering is dan twee jaar later tegen eind 2018.

Reageer op dit artikel