nieuws

Minimaal 1.000 woningen op Bijlmerbajes-terrein

Architectuur

Het terrein waar nu de Bijlmerbajes staat, gaat veranderen in een nieuw stuk stad. Er is ruimte voor 135.000 m2 vloeroppervlak bebouwing, waarvan minstens 70 procent uit woningen zal bestaan. Dat maakte de gemeente Amsterdam afgelopen week bekend.

Minimaal 1.000 woningen op Bijlmerbajes-terrein

Behalve ‘minimaal’ 1.000 woningen komt er ook een middelbare school. De nieuwe wijk wordt met een tunnel onder het spoor Amsterdam-Utrecht verbonden met het Amstelkwartier. Het plan staat in de Nota van Uitgangspunten die de gemeente Amsterdam en het Rijksvastgoedbedrijf hebben opgesteld over de toekomstige ontwikkelingsmogelijkheden voor het gebied.

De nota zal binnenkort aan de Amsterdamse gemeenteraad worden voorgelegd. Op 1 juli 2016 sluit de Bijlmerbajes (officieel: Penitentiaire Inrichting Amsterdam Over-Amstel) definitief als gevangenis en huis van bewaring. Het Rijksvastgoedbedrijf zal het complex van 7 hectare als één geheel via een openbare verkoopprocedure verkopen. Geïnteresseerde partijen kunnen na vaststelling van de Nota van Uitgangspunten kennis nemen van de exacte verkoopprocedure op www.biedboek.nl en een bod doen. Zowel de prijs als de kwaliteit van de plannen bepalen de selectie van de koper. De verkoop kan naar verwachting in medio 2017 rond zijn.

Overamstel is een nieuwe wijk in stadsdeel Oost waar de komende jaren in totaal zo’n 5.000 woningen komen. Aan de westzijde van het spoor verreist Amstelkwartier met voorzieningen als een basisschool, een kleine haven, een stadspark, winkels, een hotel en andere horecagelegenheden. Aan de oostzijde van het Spoor wordt in het deelgebied Kop Weespertrekvaart binnenkort gestart met de uitgifte van 23 vrije kavels. Het terrein van de Bijlmerbajes ligt ten zuiden van de Kop Weespertrekvaart en direct naast het Amstelkwartier.

Bron: Vastgoedmarkt.nl/Gemeente Amsterdam

 

Reageer op dit artikel