nieuws

KAAN Architecten ontwerpt nieuwbouw Tilburg University

Architectuur

KAAN Architecten en VORM zijn de ontwerpers van het nieuwe Onderwijs- en Zelfstudiecentrum (OZC) op de campus van Tilburg University. Met het nieuwe centrum van 11.000 vierkante meter wil de universiteit de studenten beter faciliteren en daarmee de kwaliteit van onderwijs verder verhogen. Najaar 2017 moet de oplevering plaatsvinden.

KAAN Architecten ontwerpt nieuwbouw Tilburg University

Het ontwerp van KAAN Architecten toont een OZC dat vierkant van opzet is en betrekkelijk laag, zoals verschillende andere gebouwen op de campus. Het past daarmee goed tussen de bomen en bij de andere gebouwen. Met veel daglicht en radicale doorzichten vloeien gebouw en omgeving in elkaar over. De beslotenheid van de studieruimten is die van een open plek in het bos.

Kaan OCZ
Om de openheid van het gebouw zeker te stellen en aan een sfeer van drukte te ontkomen is het centrum ruim in zijn jasje gestoken. Zoals alle ruimten zijn de corridors breed, licht en hoog, tot zes meter. Het programma omvat een groot aantal studieplekken en groepsruimten, groot en klein, naast uiteenlopende collegezalen, die allemaal van alle communicatiemiddelen zijn voorzien. Een centraal geplaatst auditorium is verdiept gelegen, waardoor het gebouw doorzichtig blijft.

Kaan OCZ Tilburg 

Kaan Architecten OCZ Tilburg

Het consortium dat de opdracht heeft verworven bestaat behalve uit VORM en KAAN Architecten uit Pieters Bouwtechniek, J. van Toorenburg Installatieadviseur, Bosch Slabbers, Buro Bouwfysica, OPPS, ABT, De Jong Installatietechniek, Steegman Electrotechniek, De Groot Visser, Oranje Dak, GWS De Schoonmaker en Casper de Haan Groep.

Eind 2016 zal worden gestart met de bouw.

Kaan OCZ Tilburg 

Reageer op dit artikel