nieuws

Inschrijven voor ARC16 Awards

Architectuur

Traditioneel reikt de Architect in november de ARC16 Awards uit. Naast de vertrouwde Architectuur en Interieur Awards, kun je inschrijven voor de Detail, Meubel en Innovatie Award. Je ontwerp is gemaakt of opgeleverd tussen 1 augustus 2015 en 31 juli 2016. De deadline voor het uploaden van je project is op vrijdag 26 augustus 2016.

Inschrijven voor ARC16 Awards

ARC16 Architectuur Award

De ARC16 Architectuur Award wordt toegekend aan recent gerealiseerde projecten die hoge prestaties op het gebied van duurzaamheid in de ruimste zin van het woord op innovatieve wijze combineren met een verrassende architectuur. Doel van de prijs is duurzaamheid te promoten als integraal onderdeel van het ontwerp. De prijs wordt dit jaar voor de vierde maal uitgereikt.
De ARC16 Architectuur Award wordt mede mogelijk gemaakt door GIRA

Odette Ex winnaar ARC15 Interieur Award Odette Ex is met Auping de winnaar van de ARC15 Interieur Award geworden

ARC16 Interieur Award

Deze prijs wordt uitgereikt aan een in Nederland of België gerealiseerd  interieurproject dat zich onderscheidt door een geslaagde synthese van gebruik, techniek en esthetiek. Doel van ARC16 Interieur is het versterken van een professionele en vernieuwende interieurdiscipline. Bij de beoordeling let de jury op opgave, aanpak, samenwerking met andere disciplines en eindresultaat.
Deze prijs is een initiatief van de Architect en PLAN@OFFICE

 Vlotwaterbrug ARC15 Detail Award De vlotwateringbrug van NEXT Architects is in 2015 verkozen tot winnaar van de ARC15 Detail Award

ARC16 Detail Award

Goede detaillering draagt bij aan de esthetiek en de functionaliteit van een gebouw en is daarmee mede bepalend voor de ervaring en de waardering ervan. De ARC16 Detail Award bekroont architectonisch uitdagende, reeds voltooide  projecten die zich onderscheiden door innovatieve details in een samenhangend totaal concept. Het doel van de prijs is het maatschappelijke belang van architectuur belichten, de rol van architectuur in het publieke leven versterken en de contacten tussen architecten, toeleveranciers en opdrachtgevers stimuleren.
De prijs is mede mogelijk gemaakt door KUBUS

ARC16 Innovatie Award

Experiment en vernieuwing kenmerken de Nederlandse architectuur. Zij heeft het vermogen zich iedere keer succesvol aan te passen aan de nieuwe realiteit. Met de ARC16 Innovatie willen de uitschrijvers veelbelovende ideeën stimuleren die vernieuwend èn haalbaar zijn en die relevant zijn voor de opgave van transformatie en herbestemming. Doel van de prijs is het versterken van het draagvlak onder innovatie en het stimuleren van vernieuwende projecten. Criteria voor de ARC16 Innovatie Award zijn creativiteit, functionaliteit en toekomstbestendigheid.
De ARC16 Innovatie Award is een initiatief van de Architect en Desso

ARC16 Meubel Award

Deze prijs is bestemd voor meubelontwerpen in de werkomgeving en wordt dit jaar voor de tweede maal uitgereikt. Doel van ARC16 Meubel Award is het aanmoedigen van innovatie in meubelontwerp en het stimuleren van het maken van meubels voor de werkomgeving. Belangrijke criteria liggen op het vlak van functionaliteit, vernieuwing, duurzaamheid en esthetiek. Industriële uitvoerbaarheid van het meubel is een andere belangrijke voorwaarde. Genomineerde inzendingen kunnen in aanmerking komen voor productie.
De prijs is mede mogelijk gemaakt door Gabriel en Rohde Grahl

 
ARC15 Oeuvre winnaar: Michael van Gessel

ARC16 Oeuvre Award

De ARC16 Oeuvre Award wordt door de redactie van de Architect jaarlijks toegekend aan een persoon die een blijvende en vernieuwende bijdrage heeft geleverd aan de verbetering van de gebouwde omgeving. Voor de prijs komen naast architecten, interieurarchitecten en designers, ook wetenschappers en opdrachtgevers in aanmerking.

ARC16 Jong Talent Award

De ARC16 Jong Talent Award wordt vanaf dit jaar jaarlijks uitgereikt aan individuele ontwerpers met een vernieuwende visie op het vakgebied, de samenleving, het ontwerp en/of het onderwijs, en met een buitengewone bijdrage aan de professie in de eerste fase van hun architectonische carrière.
De redactie van de Architect vraagt dertig architecten en opdrachtgevers naar hun helden van morgen. Een onafhankelijke jury nomineert op basis van de voordracht en de statements drie jonge architecten.
De drie genomineerden worden op 23 juni 2016 bekend gemaakt tijdens de Architect Business Lab in Leiden. De winnaar wordt op 17 november tijdens de ARC16 Awards Show in Den Haag bekend gemaakt.

Inzenden

Iedere ontwerper, afgestudeerd aan een architectuuropleiding in Nederland en Vlaanderen, kan meedingen naar de prijs door het insturen van een of meer projecten. Inzendingen moeten betrekking hebben op gebouwen die zijn opgeleverd tussen 1 augustus 2015 en 31 juli 2016. De inzendingen moeten zijn gelegen in Nederland of Vlaanderen.

De inzending moet bestaan uit een documentatie waarin opgave, programma, aanpak en samenwerking met adviseurs is beschreven. De inzending dient in woord, beeld en tekeningen een goede indruk te geven van het gerealiseerde project (organisatie, materialisatie, detaillering, opstanden).

Wijze van aanmelding

Deelnemers kunnen zich tot en met eind augustus aanmelden. Kijk voor meer informatie op www.arc-awards.nl

Deadline

De deadline is vrijdag 26 augustus 2016.

Prijsuitreiking

De editie van 2016, ARC16, beleeft haar hoogtepunt op 17 november 2016 tijdens de feestelijke uitreiking van de ARC Awards in de Kurzaal van het Kurhaus Hotel in Scheveningen/Den Haag

Meer informatie

Voor meer informatie kun je terecht bij de secretaris van de jury, Harm Tilman (hoofdredacteur de Architect), telefoon 070 – 30.46.775 of via h.tilman@dearchitect.nl

 

 

 

 

Reageer op dit artikel