nieuws

‘Het enige wat je fout kunt doen, is dat je te veel de architect gaat uithangen’

Architectuur

Dat zegt Erick van Egeraat in het interview dat Harm Tilman met hem hield voor het meinummer. Aanleiding vormde de verbouwing van de voormalige gemeentebibliotheek in Rotterdam tot faculteit voor de opleiding Liberal Arts & Sciences van de Erasmus Universiteit.

‘Het enige wat je fout kunt doen, is dat je te veel de architect gaat uithangen’

In zijn aanpak ging de ontwerper uit van de kracht van het oorspronkelijke gebouw. Bij de simpele ingreep wees het gebouw zelf de te bewandelen weg, aldus Van Egeraat. In het nummer een interview met de door tegenslag in Rusland geplaagde toparchitect voor wie een gebouw vooral moet activeren en zich dient te verbinden met de stad.

Egeraat_2016 Interview meinummer 

“Voor veel mensen staat mijn architectuur gelijk aan spektakel, terwijl ik juist heel gevoelig ben voor een grote diversiteit. Ik houd niet coûte que coûte vast aan één handschrift dat ik overal herhaal. Ik kijk heel goed wat ik op een plek kan doen en ik pas de luidheid of zachtheid waarmee ik spreek, altijd aan de opgave aan.”

Reageer op dit artikel