nieuws

Glazen platform op 400 meter hoogte

Architectuur

Lopen over een glazen plaat op vierhonderd meter hoogte boven een vallei. Deze toeristische trekpleister is geopend voor de waaghalzen nabij de Chinese hoofdstad Peking in het natuurgebied Jindong Stone Forest Gorge.

Glazen platform op 400 meter hoogte

Makers zeggen dat dit de grootste uitkijkpost ooit gebouwd is met een glazen ondergrond. Staand op de glazen plaat ervaren de bezoekers een diepte van ruim vierhonderd meter. De voormalig hoogste uitkijkpost was de ‘skywalk’ in de Amerikaanse vallei Grand Canyon. Deze is elf meter lager dan de uitkijkpost in het Chinese natuurgebied.

China Glazen uitkijkplatform 

Wereldrecords

De uitkijkpost bestaat uit een glazen pad die uitmondt op een rond, glazen platform. Vanaf dit platform is het mogelijk om in 360-graden van het uitzicht te genieten. Naast het hoogste platform te zijn, claimt de uitkijkpost in Peking volgens de Daily Mail ook twee andere wereldrecords. Ten eerste is dit het langst uitstekende platform van ruim 32 meter. Daarnaast heeft de uitkijkpost de grootste oppervlakte tot nu toe gemeten.

China Glazen uitkijkplatform

China Glazen uitkijkplatform

Het glazen platform is zondag voor het eerst geopend voor publiek. De meeste toeristen hadden moeite om tot de rand van de glazen uitkijkpost te komen: de angst nam het vaak over van de nieuwsgierigheid.

Bron: AD.nl/China News

Reageer op dit artikel