nieuws

Eerste woontoren Amsterdam krijgt opknapbeurt

Architectuur

Het was de eerste ‘woontoren’ van Amsterdam. Na 85 jaar krijgt de Wolkenkrabber aan het Victorieplein nu een grote beurt: een renovatie waarvan de kosten in de miljoenen lopen.

Eerste woontoren Amsterdam krijgt opknapbeurt

Eerst wordt het trappenhuis uit elkaar gehaald; een smid gaat de metalen onderdelen herstellen. De trapconstructie is niet sterk genoeg voor echt glas, dus komen er gewoon weer kunststof ramen in. Ook willen de eigenaren, een groep bewoners en investeerders, alle deuren, ramen en kozijnen vervangen. In totaal gaat dat twee miljoen euro kosten. Omdat de Wolkenkrabber een nationaal monument is, is de rekening gelukkig belastingvrij.

Lees meer in het artikel dat verscheen op het parool.nl

Reageer op dit artikel