nieuws

Braakliggend stationsgebied Leiden wordt tijdelijke pop-upbuurt

Architectuur

Het braakliggende terrein bij het centraal station in Leiden wordt komende zomer omgetoverd tot pop-upbuurt. Dat heeft de gemeente afgelopen week bekendgemaakt.

Braakliggend stationsgebied Leiden wordt tijdelijke pop-upbuurt

In het najaar moet daar de bouw van het nieuwbouwproject ‘De Lorentz’ starten. Tot die tijd is het terrein op de hoek van de Stationsweg en het Schuttersveld leeg. De gemeente heeft daarom gekozen voor een tijdelijke, creatieve bestemming. ‘Die hebben we gevonden in De Buurt’, vertelt wethouder Paul Laudy. ‘De Buurt maakt het mogelijk om hier lekker te sporten, te ontspannen, te eten en te ontmoeten. Nog zeven weken en dan is het zover.”

Neutelings Riedijk Architecten de Lorentz Leiden

De pop-upbuurt zal door middel van zeecontainers worden opgedeeld in verschillende gebieden, geschikt voor alle leeftijden.

De gemeente Leiden is al jaren bezig met de herontwikkeling van het blok tussen de Stationsweg en het Schuttersveld. Er is een nieuw gebouw gepland waarin kantoren, woningen en winkels komen. De nieuwbouw, een ontwerp van Neutelings Riedijk Architecten, staat bekend als het Rijnsburgerblok, maar is door de eigenaar inmiddels ‘De Lorentz’ genoemd.

Reageer op dit artikel