nieuws

Bouwstart woningen Riet Park Den Bosch

Architectuur

Hertogbouw (een samenwerking van AM, Dura Vermeer, Heijmans en Hendriks) trappen binnenkort de bouw af van twintig woningen in Riet Park in Den Bosch. Riet Park is onderdeel van De Hoven in het nieuwe stadsdeel De Groote Wielen in Rosmalen. Het ontwerp van de woningen is van Bureau Boosten Rats.

Bouwstart woningen Riet Park Den Bosch

Het plan betreft twintig ruime, moderne en halfvrijstaande woningen met uitzicht over het Kanaalpark, een uitgestrekte groene waterrijke omgeving. Het ontwerp van de woningen is geïnspireerd op de architect Rietveld en komt van Bureau Boosten Rats bna De huizen beschikken over royale leefruimtes (gbo vanaf 174 tot 198 m2). De toekomstige bewoners hadden de keuze uit diverse indelingsmogelijkheden.

Riet Park

Riet Park is het laatste deelgebied van De Hoven. De Hoven is een van de zes deelplannen van De Groote Wielen en wordt een moderne, tuinstedelijke wijk. De naam van de wijk refereert naar de opzet van de wijk waarin de woningen zijn opgesteld rondom openbare groene hoven en in de nabijheid van water. Met de realisatie van de wijk Riet Park is straks ook deelplan De Hoven afgerond.

 

Reageer op dit artikel