nieuws

BouwLab Nijmegen – Proefveld voor het nieuwe wonen

Architectuur

Tot en met 23 september is van donderdag tot en met zondag BouwLab Nijmegen te bezoeken. Dit initiatief van Architectuurcentrum Nijmegen en Fabrikaat toont nieuwe vormen van wonen, bouwen en ontwerpen.

BouwLab Nijmegen – Proefveld voor het nieuwe wonen

Gedurende zes maanden laat BouwLab Nijmegen een aantal bijzondere objecten en Tiny Houses zien om in te slapen, wonen en werken. Hiermee wil de organisatie een actueel beeld geven van de ontwikkelingen die gaande zijn op het gebied van wonen, leven en stad maken. Kunstenaars en architecten zijn steeds aanwezig om uitleg te geven bij hun werk.

Waterlandhuisje Het piepkleine Waterlandhuisje is een van de Tiny House voorbeelden die is te bekijken.

Het bijbehorende programma bestaat uit lezingen, exposities en debat, waarbij professionals samen met bezoekers antwoord geven op vragen rondom het nieuwe wonen. Bezoekers worden uitgenodigd om nieuwe inzichten op te doen en hun ideeën te delen.

Tijdens de hele periode van het project zal er steeds gebouwd worden aan de verschillende objecten op het terrein. Kijk voor het laatste actuele nieuws op de facebookpagina van BouwLab.

 

Reageer op dit artikel