nieuws

Boompjes Rotterdam verder als eventlocatie

Architectuur

Na jaren van leegstand krijgt het voormalige horecapaviljoen aan de Boompjes dit voorjaar een nieuwe bestemming. Het paviljoen kent een bewogen geschiedenis. Francine Houben maakte in 1989 het ontwerp voor het paviljoen dat werd opgeleverd onder de naam Brasserie Boompjes.

Boompjes Rotterdam verder als eventlocatie

Vervolgens kreeg de locatie een restyling en ging verder onder de naam Blits. Uiteindelijk werd het paviljoen overgenomen door Van der Valk Hotels & Restaurants met als doel er een partycentrum te vestigen, deze plannen gingen uiteindelijk niet door. Horecaondernemer Ron Sterk (eigenaar van onder andere De Witte Aap, NRC Cafe en King Kong Hostel de Witte de Withstraat Rotterdam) kocht het pand en verbouwde het Rotterdamse icoon tot high-end eventlocatie.

Boompjes Rotterdam verder als eventlocatie Het Mecanoo paviljoen beschikt over een riante glasgevel met uitzicht op de Maas. De locatie heeft de afgelopen jaren een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Echter zonder horecazaak. Met de komst van het verbouwde paviljoen moet de locatie kunnen inspelen  op de vraag van de toeristen en gebruikers.

Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan het interieur waarin de nieuwste audiovisuele technieken zijn verwerkt. Het interieur krijgt een luxe uitstraling, met op maat gemaakt meubilair, verduisterende gordijnen en high-end licht en audio installatie.

Reageer op dit artikel