nieuws

Bonifatiuskerk Dordrecht op Transformatieplein

Architectuur

De rk Bonifatiuskerk in Dordrecht is aangeboden voor het Transformatieplein. De kerk is te koop. Eigenaar is de gemeente Dordrecht.

Bonifatiuskerk Dordrecht op Transformatieplein

Het gaat niet alleen om de kerk (Wijnstraat 117, 950 m2) maar ook om de naastgelegen woning (Wijnstraat 115, 315 m2) ) en een multifunctioneel gebouw (Wijnstraat 25, 27, 29 en 29a, 921 m2), thans in gebruik als muziekschool. Het bouwjaar is respectievelijk 1823, 1847 en 1872. Reden voor transformatie is dat de gemeente de gebouwen niet meer nodig heeft voor gemeentelijke huisvesting.

Transformatieplein

Vastgoedmarkt organiseert op de Provada (7-9 juni 2016, RAI Amsterdam) weer een Transformatieplein. Hier wordt een zevental te transformeren projecten gepresenteerd. Architecten komen met voorstellen voor de transformatie.

Reageer op dit artikel