nieuws

Architectuurfestival ZigZagCity

Architectuur

Van donderdag 16 tot en met zondag 26 juni is in Rotterdam de derde editie van het architectuurfestival ZigZagCity. Het evenement zet met kunst, film, dans en muziek en wandeltochten het wederopbouwgebied Hoogkwartier in Rotterdam in de spotlights.

Architectuurfestival ZigZagCity

Daarnaast nemen architecten, kunstenaars en programmamakers bezoekers mee op een ontdekkingstocht door het gebied. Zo verandert architectenbureau Post—Office met Café Cultura de anders zo rustige expeditiestraat in een levendige festivallocatie en opent het creatieve collectief Venour een ludieke winkel die een ode brengt aan de klassieke winkel. Tijdens het festival zijn er uiteenlopende activiteiten zoals dansvoorstellingen, filmvertoningen en exposities, en kunnen bezoekers deelnemen aan workshops en rondleidingen.

De ontdekkingstocht begint in het Industriegebouw, een bedrijfsverzamel-complex uit 1951 naar ontwerp van de architecten Maaskant en Van Tijen. Het markante wederopbouwmonument vormt de inspiratiebron voor de dansvoorstelling Hashtag van choreograaf Loïc Perela (Dansateliers). Op de binnenplaats komen een open air cinema, geprogrammeerd door het AFFR, en reisbureau ZigZagTravel, het startpunt van iedere reis langs de festivalroute. Onderweg worden bezoekers verrast door een grote diversiteit aan activiteiten. Een potje tennis bovenop een parkeergarage? Salsa dansen in een verstopt hofje en een performance in een hotelkamer? Het kan allemaal tijdens ZigZagCity.

Meer informatie: www.zigzagcity.nl en facebook/zigzagcity010

ZigZagCity is een project van UrbanGuides, Perplekcity en Ossip Architectuurfotografie – www.omirotterdam.nl Het festival vindt plaats tijdens de Rotterdam Architectuur Maand en is onderdeel van de agenda van Rotterdam Festivals, www.rotterdamfestivals.nl

Reageer op dit artikel